Screening autism

-Program gratuit-

C.T.A.D.C.

Copilul tău crește armonios ?

2 Aprilie marchează " Ziua Conștientizării Autismului " însa pentru toți părinții poate fi o atenționare asupra sănătății psihice a copilului ! Scopul acestui proiect este acela de a sprijini părinții să se asigure de o dezvoltare psihologică armonioasă a copiilor și de a oferi posibilitatea intervenției timpurii.

Cui se adresează

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani .

Perioada de desfășurare :

În fiecare an, pe tot parcursul lunii Aprilie

             Evaluările se desfășoară la Centrul  ” Cresc Armonios ” , în baza unei programări în prealabil.

             Evaluările au titlu de gratuitate , costurile fiind suportate de către asociația noastră în parteneriat cu Timac Agro Romania.

             Mulțumim medicilor și cadrelor didactice care sunt anual alături de noi, facilitând  accesul părinților la informarea despre proiectul nostru.

 

SEMNELE AUTISMULUI

Autismul este o tulburare neurologică complexă, o tulburare pervazivă de dezvoltare , care presupune alterări calitative la nivelul comunicării, interacțiunii sociale și a imaginației.

Afectează limbajul , jocul , cogniția , dezvoltarea socială și abilitățile de adaptare , asociindu-se cu o dezvoltare psihologică întârziată față de copiii de aceeași vârstă.

SEMNELE AUTISMULUI

Dacă citești această secțiune, probabil te numeri printre  părinții  preocupați de anumite aspecte din dezvoltarea psihologică a copilului lor.

 Îți poți înlătura îndoielile solicitând o evaluare psihologică a copilului .

C.T.A.D.C.

Evaluarea psihologică

           În cadrul evaluării vom aborda îngrijorările familei și vă vor fi explicate aspecte esențiale conform  testelor standardizate, adaptate  vârstei copilului . Direcții urmărite în cadrul evaluării 

Aplicare Test ASRS – Autism Spectrum Rating Scale

pentru a măsura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

Parcurgerea unei scale de dezvoltare

pentru a identifica abilitățile însușite, nivelul de dezvoltare a copilului și totodată o eventuală întârziere în dezvoltare.

Testul ASRS – Autism Spectrum Rating Scale este recunoscut international drept Golden Standard pentru evaluarea autismului alături de ADOS și ADI-R .

Evaluarea psihologică se poate completa după caz, cu evaluarea unui medic specializat în psihiatrie infantilă / neuropsihiatrie infantilă.  În funcție de rezultat, echipa noastră este pregătită să susțină atât copilul cât și familia , prin conceperea  și implementarea unui plan de intervenție specializată. 

img_2.png