Programul de Educație Parentală „Cercul siguranței”

                                                        “Parinte suficient de bun…”

 

Copilul tau nu cere un parinte perfect, copilul tau are nevoie de un parinte suficient de bun… care poate sa greseasca si sa isi asume .

Programul este centrat pe interacțiunea parinte-copil, avand la baza teoria atașamentului descrisa de John Bowlby. Este dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell, trei dintre inițiatorii proiectului recunoscut la nivel internațional „Circle of security”.

Are la baza doua principii importante:
„Copilul meu are nevoie ca eu sa fiu un parinte suficient de bun”.
„Nu este niciodata prea tarziu”.

Ce ofera Programul “Parinte suficient de bun…” ?
Programul pentru Parinti nu iti propune acumularea de cunostiinte noi sau teorii despre cum “ar trebui” sa iti educi copilul  ci mai degraba

  • te ghideaza spre un parentaj constient, te orienteaza catre a intelege relatia ta cu copilul tau
  • iti pune la dispozitie o harta pentru a decodifica nevoile emotionale ale copilului.
  • te ajuta sa intelegi cum nevoia de atentie este nevoia de conectare emotionala
  • ne invita la introspectie, ne sustine sa ne intelegem , in primul rand pe noi adultii cu propriile reactii si comportamente , pentru a ne fi mai usor sa raspundem nevoilor copilului si sa construim relatii sanatoase.

Cum se desfasoara ?
Programul este structurat in 8 intalniri  saptamanale, cu durata de  1.5 – 2h fiecare  , alaturi de un grup de  6-8 persoane.

In cadrul intalnirilor  folosim atat suport video cat si printat, vom urmari materiale video educaționale cu situații de caz reale, cu parinți care au trecut prin dificultați similare in relația cu copiii. Discutand pe baza lor, veti avea posibilitatea de a analiza situatii similare din experientele personale cu copiii, intr-un cadru securizant alaturi de grupul de suport .

Toate materialele sunt traduse în limba romana.

Cui se adreseaza?
Sunt bineveniti parinți, bunici, viitori parinți, ingrijitori, bone, cadre didactice, educatori,. Este recomandat oricui se afla in contact cu copiii. Fiind un program despre relatiile de atasament, are aplicatii și in relația de cuplu,  pe care le vor constientiza fiecare dintre participanti.

Conditii de participare
Dorinta si deschidere de a participa la un proces de transformare: sa fii mai Mare, mai Puternic, mai Înțelept și Blând, pentru copilul tau.

Cum participi?

Pentru a  afla mai multe detalii sau pentru a participa in urmatorul grup, poti trimite un email la adresa cristoiucatalina@crescarmonios.ro

Programul intalnirilor va fi stabilit in functie de preferintele participantilor.
Intalnirile vor fi moderate de Cristoiu Catalina – Educator Parental certificat Cercul Sigurantei.

Distribuie in Social MediaShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Alte articole recomandate: